نرم افزارهای حسابداری و مالی
حسابدارن و مدیران مالی امروزه بهره ی زیادی از پیشرفت تکنولوژی و نرم افزار برده اند. البته این پیشرفت تمامی جنبه های علوم مدیریتی را در بر می گیرد. نرم افزار حسابداری و مدیریت مالی تنوع و کاربردهای زیادی دارند. امروزه بخش جدایی ناپذیری از سازمان ها و کسب و کارهای بزرگ و کوچک به حساب می آیند.
نرم افزارهای حسابداری
همان طور که می دانید نرم افزار ها برای حوزه های مختلفی ممکن است نوشته شوند ولی در یک سری اصول و قواعد کلی مشترک هستند. عمده ی این نرم افزار ها شامل ماژول هایی مانند دفتر کل، حساب های دریافتی، حساب های قابل پرداخت (بستانکار)، حقوق و دستمزد و گزارش گیری جامع مبتنی بر نیاز های هر کسب و کار، برای ارائه به مدیران ارشد می باشند.
تاریخچه ی نرم افزار های مالی
قطعا نرم افزار فروش مالی تغییرات زیادی نسبت به گذشته داشته اند. اولین نرم افزار حسابداری رایگان را می توان به دهه 60 میلادی منتسب کرد. در این دهه نرم افزارها تحت سیستم عامل Dos نوشته می شدند.
طراحیهای اولیه فقط در حوزه ثبت سند حسابداری و بر اساس سیستمعامل DOS انجام شده بودند. این نرمافزار فقط قادر به ثبت سند حسابداری و تهیه برخی گزارشهای مالی را داشته اتد. در واقع کاملا با چیزی که امروزه به عنوان نرم افزار های مالی و حسابرسی می شناسیم، متفاوت بوده و کارایی پایینی داشته اند.
برای مشاهده تاریخ دقیق امروز می توانید از تقویم آنلاین استفاده کنید.
انواع نرم افزار های حسابداری و مالی
امروزه این نرم افزار ها تنوع زیادی دارند و نیاز های مختلفی را بر طرف می کنند. هر کدام از آن ها برای یک سری از زیرمجموعه های حسابداری نوشته شده اند و در ابعاد مختلف به مشتریان عرضه می شود. اما می توان آن ها را در سه گروه کلی جای داد.
نرمافزار جزیرهای (Single)
این گروه از نرم افزار ها نیاز های مقطعی سازمان و کسب و کار شما را برطرف می کنند. این نرم افزار ها معمولا برای بخشی از نیاز های شما نوشته شده اند. اما معمولا باعث بروز ناهمانگی هایی می شود از جمله : عدم ارتباط مناسب با سایر سیستم ها، تداخل در حوزه وظایف کاری بین سیستم ها، تنوع زبان، پایگاه داده و روشهای مختلف برنامهنویسی و … .
منبع: